fbpx
Top lista najboljih igara na PS4 konzolama

TOP 15: Igre za PS4 koje će se igrati i u 2019. godini (3. dio)

Stigli smo i do trećeg dijela Top 15 igara za PS4 koje će se sigurno igrati i u 2019. godini. Riječ je o naslovima nekih od najuspješnijih franšiza koje će još dugo biti aktuelne i popularne.

Za nešto više od pet godina nakupio se pozamašan broj atraktivnih igara odgovarajućih za PlayStation 4 konzole. Mnoge igre za PS4 i danas izgledaju bolje i privlačnije od svega do sada viđenog u svijetu gaminga.

Protekla 2018. godina bila je apsolutno rekordna po broju top igara za PS4. U 2018, recimo, pojavili su se naslovi ultrapopularnih, fantastičnih igara poput God of War, Spiderman ili Red Dead Redemption 2.

Napraviti listu od top 15 igara za PS4 i nije tako lako kako se na prvi pogled čini. Moramo se prvo zapitati koje igre i sada vrijedi kupiti jer uvijek stižu nove u koje je možda pametnije investirati. Drugim riječima, moramo znati da li je nešto zaista još vrijedno igranja, iako se pojavilo prije godinu-dvije ili pet godina. Ključno pitanje sada je, dakle, koje su to igre koje će se s punim žarom igrati i u 2019. godini.

Oslanjajući se na analizu prodaje, iskustva gejmera i izvore iz stručnih recenzija balkanskih i svjetskih sajtova, 3D BOX je sastavio Top 15 igara za PS4. Nakon prvog i drugog dijela, objavljujemo još pet vrhunskih naslova za PS4:

Just Cause 4

Just Cause 4 je fantastični nastavak jedne od najboljih akcionih franšiza. Dobrodošli u južnoameričku državu Solis – gdje žive konflikt, tiranija i ekstremni vremenski uslovi. Odmetnuti junak Rico Rodriguez dolazi u Solis da bi pronašao istinu o svojoj prošlosti po bilo koju cijenu. Obucite odijelo za letenje, ponovo upotrebite kuku za penjanje i spremite se da donesete oluju.

Vrijeme ima veliku ulogu u gameplayu. Tornada, pješćane oluje, klasične oluje i šumski požari uveliko utiču na igru. Legendarna kuka za hvatanje je i ovdje, s novim mogućnostima koje možete da prilagođavate. Tu je i cijela gomila vozila, od automobila i motora, do aviona i helikoptera.

Spektakularne akcione scene dominiraju ovom igrom i izgledaju fantastično. Dobra je stvar što se igra može igrati i bez savladavanja prethodnih epizoda ove uspješne franšize.

Tom Clancy’s Rainbow Six

Ovo je spektakularna pucačina iz prvog lica, u kojoj igrate kao operativac Rainbow Six tima, vrhunski obučene antiterorističke jedinice. Različiti operativci imaju različitu opremu, oružje i stil ponašanja u napetim akcijama. Siege stavlja težak naglasak na uništavanje okoline i saradnju između igrača. Za razliku od svojih prethodnika, Siege ima online mod.

Igra je puna tjeskobe, kada je za prihvatljivo rješenje potrebno donositi đavolski teške odluke. Čekaju vas izazovi, kada neprijatelj ulazi u zgradu sa svih strana, a vi morate zaštititi sebe, svoju jedinicu i taoce. Pri biranju oružja nailazićete na impresivan arsenal, od noža i čekića do razornog eksploziva. Fokus je na borbi iz blizine, što ne može proći bez adrenalinskog naboja.

U igri je predstavljena tehnologija Realblast koja se temelji na fizici uništenja i reagovanja okoline. Data vam je moć velikog razaranja a do vas i vaših sposobnosti je kako ćete je iskoristiti.

Ace Combat 7

PlayStation VR podrška za ovu igru punu napetih taktičkih borbi u vazduhu obećava gejmerima fantastično iskustvo. Uronjenost u dinamične i dramatične događaje na nebu dostiže novi, nevjerovatni nivo realnosti.

Uskočite u kokpit nekog od najvećih svjetskih borbenih aviona i krenite u najuzbudljivije vazdušne avanture. U Ace Combatu 7 preuzimate ulogu elitnog pilota borbenog lovačkog aviona i patrolirajte najotvorenijim i često zastrašujućim prostorom nad Zemljom. Odaberite neki od mnoštva autentičnih, modernih ili futurističkih aviona i opremite ih arsenalom vrhunskog superoružja.

Audiovizuelna komponenta je čisto savršenstvo. Avioni su modelirani do najsitnijih detalja, vodene površine i oblaci su gotovo fotorealistični. Munje, gromovi, kiša, vatra ili eksplozije, naprosto oduzimaju dah. Samo letenje, naročito zbog VR podrške, pravo je uživanje. U mogućnosti ste da razgledate ljepote planete iz ptičije perspektive, pravite lupinge i pravac kretanja mijenjate u svim smjerovima.

GTA V

GTA V je akciona avantura smještena u otvoreni svijet. O popularnosti igrice najbolje govori podatak da je od prodaje u prva tri dana donijela zaradu od nevjerovatnih milijardu dolara! Ovo je istovremeno sadistička, zabavna, fina i razularena igra koja obara rekorde i takva je da malo koga neće očarati.

Fantastičan single player omogućava vam da se “vucarate” po San Andreasu koliko god želite i radite šta god želite. Možete to da radite s pogledom u prvom (FPS) ili trećem licu – po želji. U oba izgleda odlično, baš kao i u multiplayeru gdje igra do 30 igrača u kooperativnom ili kompetitivnom modu.

Kao što znate, „petica“ donosi najveći otvoreni svijet ikada u ovom slavnom serijalu. Nisu Los Santos i okolina toliko impresivni samo zbog svoje ogromne površine, koliko zbog nevjerojatne količine sadržaja na svakom metru. Svejedno da li ste na kopnu ili u moru, pa čak i u vazduhu, sve vrvi od dešavanja i akcije. Nijedna Open World igra današnjice nije ni blizu GTA po mogućnostima uvlačenja igrača u svoj akcioni, ludi i zabavni svijet.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 zvanično je izašao 26. oktobra 2018. Ova uzbudljiva igra smještena je u živopisni ambijent Divljeg zapada. Tu je i neizostavi lifestyle tipičan za vrijeme kada je ravnopravnost više garantovao revolver nego neki pisani zakon. Naoružani ubojitim revolverima i puškama i jašući pripitomljene divlje konje, akteri brzo uranjaju u vrijeme sirove ljepote predindustrijskog američkog zapada.

Kada Sony i Rockstar udruže snage, kao u ovom slučaju, jasno je da igrače čeka nezaboravno iskustvo. Fenomenalna grafika i zvuk i savršeno izveden svaki detalj u ovoj slojevitoj, a ipak jednostavnoj priči, zaslužuju najviše ocjene. Nekome je najvažnije da sačuva obraz, nekome glavu, a nekome da se obogati. Nijedan od ovih izbora neće proći bez žestoke unakrsne vatre.

(Kraj)

Komentariši

Vratite se na vrh
X