fbpx
Upoznajte Apple Watch Series 5 koji će 10. septembra biti predstavljen zajedno sa novim iPhone modelima

Predstavljanje Apple Watch Series 5 zajedno sa novim iPhone modelima

Apple Watch Series 5 biće predstavljen 10. septembra na istom događaju na kojem će biti otkriveni i ovogodišnji iPhone modeli. Dogodiće se to u dvorani Steve Jobs, u futurističkom kampusu Apple Park, u Silicijumskoj dolini.

Prvi put u istoriji kompanije Apple čini se da veće interesovanje vlada za njihovim novim pametnim satom nego za smartfonima. To i ne treba da iznenađuje ako se zna da je nosiva elektronika najbrže rastući sektor kalifornijske kompanije. A Apple Watch Series 5 projektovan je, po svemu sudeći, da bude njihov novi reprezentativni predstavnik.

Skrolovanje uvijanjem zgloba

Prihodi odjeljenja za nosivu elektroniku porasli su za 48.3% u odnosu na isti period lani i dostigli 5.53 milijarde dolara. Ovakvom uspjehu svakako je najviše doprinio Apple Watch, naročito modeli treće i četvrte serije ovog pametnog sata. S obzirom na sve to, za očekivati je da Apple Watch Series 5 bude uređaj koji će zadiviti svijet. Nestrpljenje da se vidi to posljednje čudo tehnike i naprednih tehnologija otud je posve razumljivo.

Očekuje se da bi novi Apple Watch mogao da podržava navigaciju gestovima, ukoliko Apple bude ostao dosledan svojim patentima. To bi uključivalo skrolovanje kroz poruku uvijanjem zgloba, odgovaranjem na poziv stiskanjem pesnice i sl. U pozitivne nove vijesti ubraja se i da će WatchOS 6 stići sa App Store-om namenjenim isključivo Apple Watch uređaju.

Očekuje se, takođe, da se u App Store-u za WatchOS 6 nađu aplikacije poput kalkulatora, audioknjiga, glasovnih poruka, podsjetnika… Najzanimljivije je da bi sve to moglo da stiže direktno preko ovog pametnog sata, piše phonearena.com. Korisnici će moći da vide svoje fitnes podatke kroz duži period korišćenjem nove “Trends” opcije. Očekuje se i unaprijeđeno trajanje baterije.

I Series 5 sa AMOLED ekranom

Pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će izgled Apple Watch uređaja ostati nepromijenjen. To znači da će AMOLED ekran i dalje biti od ivice do ivice, a proizvodiće ga Japan Display. Ipak, postojaće i posebna verzija sa titanijumskim kućištem i posebna verzija sa keramičkim kućištem, prenosi PC Press. Keramička kućišta su korišćena na Series 2 i Series 3 modelima, ali su izostala kod aktuelnog Series 4 modela. Pametni sat će biti dostupan u dimenzijama od 40 mm i 44 mm.

Komentariši

Vratite se na vrh
X