fbpx
Kompanija Teslasuit proizvela VR rukavice kojima možete da opipate virutelne objekte

Jeste li spremni za VR rukavice kojima možete opipati virtuelne objekte

Teslasuit, kompanija poznata po svom haptičkom odijelu, predstavila je rukavice koje će korisnicima omogućiti da osjete virtuelne teksture i objekte. Tako će oni u virtuelnom svijetu moći ne samo da vide, već i da sa osjećajem dodira opipaju virutelne objekte.

Teslasuit Glove prvenstveno su namijenje za trening astronauta, medicinsku rehabilitaciju i razne profesionalne usluge. Rukavice kombinuju nekoliko različitih tehnologija za simultano kreiranje impresija dodirivanja, držanja objekata i precizno praćenje pokreta korisnika.

Pored toga, rukavice prikupljaju informacije o pulsu i druge biometrijske podatke, objavio je The Verge, prenosi PC Press. Bežično mogu da se povežu sa odijelom iste kompanije. Na taj način dobija se mogućnost prikupljanja informacija o pokretima skoro cijelog tijela.

Teslasuit rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti. Na svakom prstu postavljeno je po 9 elektroda, koje proizvode utisak dodirivanja nepostojeće površine. Plastični skelet kreira otpor i vibracije, kako bi se simulirale interakcije sa tvrdim objektima.

Teslasuit rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti

Teslasuit rukavice čak “hvataju” pokret zgloba i prstiju korisnika. Uključuju pulsni oksimetar koji skuplja informacije poput otkucaja srca korisnika. Tako, indirektno, može da se mjeri i stres kao i druge fizičke reakcije na iskustva VR gaminga.

Teslasuit rukavice, nažalost, još ne mogu da se isprobaju ili kupe. Međutim, brzo će zvanično biti predstavljene na predstojećem CES-u, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2020. godine.

Do tada, u 3D BOX-u možete veoma povoljno da nabavite odlične Sony PlayStation VR pakete i uzbudljive PS VR igre. Jeste li znali da kupovinom uređaja u 3D BOX-u možete da ostvarite i značajnu uštedu na povratu PDV-a. O ovoj opciji sve informacije možete da dobijete na bilo kojem 3D BOX prodajnom mjestu.

Komentariši

Vratite se na vrh
X