fbpx
Moćni Samsung QLED TV dijagonale ekrana 65 inča trenutno je na super sniženju u 3D BOX-u

SAMO U 3D BOX-u Vrhunski Samsung QLED TV 65“ na super sniženju

Samsung QE65Q70RATXXH je Smart TV opremljen specijalnim tehnologijama koje doprinose vrhunskom ugođaju gledanja svakog sadržaja na fantastičnom QLED ekranu. Pored osnovne namjene, savršen je za vrhunski gaming, a kad je ugašen, zahvaljujući ambijentalnom načinu rada, idealno će se uklopiti u kućni dekor. Ovaj model televizora nove generacije ima ekran dijagonale 65 inča, odnosno 165 cm i u 3D BOX-u je trenutno na super sniženju.

Direct Full Array 4X je tehnologija koja upravlja pozadinskim osvjetljenjem na QLED ekranu ovog TV-a. Ostvaruje veliku razliku u kvalitetu nudeći veću dubinu u mraku i prikaz svake scene s preciznim detaljima. Potpuno novim, uzbudljivim iskustvom gledanja sadržaja na ovom Smart TV-u upravlja Quantum HDR 8X. Ova tehnologija pokazuje više od prirode nego što ste mogli da zamislite. Otkrićete i doživjeti cijeli novi svijet uz prošireni High Dynamic Range (HDR). Jednostavno, Quantum HDR 8X utiče na prošireni raspon svjetline pa sunce na ekranu sija jače, a kišni oblaci izgledaju tamnije.

Podrška AI Upscaling tehnologije

Quantum 4K procesor QLED televizora zaista treba doživjeti jer koristi kompanijin jedinstveni algoritam za jasnije slike. Tehnologija kvantnih tačaka, naime, pruža 100-postotni volumen prirodnih boja, koje po želji mogu biti i nešto izražajnije od prirodnih. Povrh svega, osvijetljenost ekrana prilagođava se i prostoriji u kojoj se TV nalazi i sceni na ekranu.

AI Upscaling tehnologija je moćan adut ovog Smart TV-a i čini veliku razliku u odnosu na televizore bez ove opcije. QLED koristi AI Upscaling tehnologiju radi smanjenja šumova, vraćanja izgubljenih detalja i pooštrava ivice oko predmeta i teksta u slici. Inteligentan način rada televizora momentalno reaguje i na promjenu uslova u prostoriji prilagođavajući sliku i ton novonastalom ambijentu. Može da prilagodi čak i zvuk sadržaju na televizoru. Na primjer, u stanju je da omogući jasnije dijaloge u vijestima ili pojača glas pjevača iznad pozadine na koncertu.

Gaming iskustvo podržano Real Game Enhancer rješenjem, na ovom QLED TV-u je vrhunsko. Uz pomoć FreeSync(VRR) tehnologije, ovaj istinski Smart TV smanjuje zastoje u igri i omogućuje brzinu igre u realnom vremenu. VRR (promjenjiva brzina osvježavanja) tu je da osigura optimalnu izmjenu slika u svakoj sceni igre. Dinamičko ujednačavanje nijansi crne omogućuje bolju vidljivost u mraku i koristi detaljnu analizu scena radi optimalnog kvaliteta slike. Poboljšava čak i zvuk kako biste mogli do kraja da uronite u igru.

Ambijentalni ugođaj kad je TV ugašen

Poseban kvalitet ali i stilski dodatak ovog izuzetnog televizora je njegov već pomenuti ambijentalni način rada. Proizvođač poručuje da možete reći zbogom dosadnom crnom ekranu i pretvoriti ga u panel koji ima smisla. Naime, QLED TV i kada je ugašen, nije potpuno miran. On ima senzore za obližnje boje u prostoriji i koristi ih kod izbora dizajna na ekranu.

Ambijentalni način rada pomaže da se QLED televizor uklopi u interijer svakog doma nudeći savršeno prirodne efekte dok je ugašen. Umjesto jednostavnog crnog ekrana, možete da gledate slike koje imaju smisla i uklapaju se u vaš način života. Postavke su jednostavne, a izbor velik. Zahvaljujući interaktivnoj pozadini ekrana, moguć je i prikaz informacija poput sata i datuma na lijepoj podlozi. Moj album je opcija koja omogućava postavljanje najrazličitijih fotografija koje će se vidjeti kad TV nije upaljen.

Količine ovog QLED televizora, jednog od najprodavanijih u klasi, veoma su ograničene, a super sniženje u 3D BOX-u traje samo do isteka trenutnih zaliha.

Komentariši

Vratite se na vrh
X