fbpx
Izvori navode specifikacije i cijene dolazećih iPhone 12 smartfona kompanije Apple

iPhone 12 uređaji uskoro stižu, a već su “procurile” i njihove cijene

iPhone 12 serija kompanije Apple će uskoro biti zvanično predstavljena, ali informacije o dolazećim uređajima su već procurile u javnost. Pored specifikacija različitih modela iz ove serije, insajder sa Twittera Komiya je saopštio i navodne cijene ovih uređaja.

Upravo navedene cijene iPhone 12 uređaja treba uzeti s najvećom rezervom, pogotovo što se one mogu razlikovati u različitim dijelovima svijeta. Međutim, kada su u pitanju specifikacije, ove nezvanične informacije zvuče sasvim realno i očekivano.

Četiri modela iPhone 12 uređaja

Bilo kako bilo, osnovni iPhone 12 model, sa 128 GB interne memorije će, navodno, koštati 700 dolara. Ako je to cijena po kojoj će se ovaj uređaj prodavati i na našem tržištu, rekli bismo da je korektna. Isti model, samo sa 256 GB memorije za skladištenje podataka, prema istom izvoru, biće skuplji za 100 dolara.

Zanimljivo je da Apple navodno sprema predstavljanje čak 4 modela svojih najnovijih smartfona. Ako je vjerovati navedenom izvoru, i iPhone 12 Max dolazi u dvije memorijske varijante, sa 128 GB, odnosno 256 GB, a cijena će mu biti 800, odnosno 900 dolara.

Oba navedena modela imaće OLED ekrane i identične dvije kamere na poleđini, jednu od 12 MP i jednu ultraširoku. Očekuje se i veći senzor glavne kamere tako da će snimci biti još bolji u odnosu na prethodne generacije. Jedina razlika biće u veličini ekrana. iPhone 12 će, navodno, imati dijagonalu ekrana od 5.4 inča, a Max 6.1 inč.

iPhone 11 najprodavaniji smartfon ove godine

Isti izvor navodi da nam stižu i iPhone 12 Pro i Pro Max, po cijeni od 1000, odnosno 1100 dolara za osnovne verzije sa 128 GB interne memorije. Ovi modeli, navodno će dolaziti i u verzijama sa 512 GB interne memorije i vjerovatno će koštati 1300, odnosno 1400 dolara.

Jedina razlika između 12 Pro i Pro Max modela trebalo bi da bude u veličini ekrana. Pro će, kako se pretpostavlja imati dijagonalu ekrana 6.3, a Max čak 6.7 inča. Izvor navodi i opciju osvježavanja ekrana od 120 Hz, telefoto kameru i LIDAR kod ova dva veća i skuplja modela.

Sva četiri iPhone 12 modela pokretaće najnovija generacija Apple procesora – A14 Bionic, a imaće i podršku za 5G mrežu. Ovih dana pojavila se i zvanična informacija da je iPhone 11 u prvoj polovini ove godine ubjedljivo najprodavaniji smartfon u svijetu. U prvih 6 mjeseci 2020. godine, ovaj fantastični uređaj prodat je u 37,7 miliona primjeraka. Drugi na listi je Samsung Galaxy A51 sa 11,4 miliona prodatih primjeraka.

Komentariši

Vratite se na vrh
X