fbpx
LUDO I BRZO Tip na električnom skuteru juri kroz Beograd 80 km/h (Video)

LUDO I BRZO Tip na električnom skuteru juri kroz Beograd 80 km/h (Video)

Na društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi vozač električnog skutera koji, kako se navodi, juri autoputem kroz Beograd brzinom od 80 km/h! Ovo potpuno neodgovorno i opasno ponašanje u saobraćaju zaslužuje svaku osudu, jer pored rizičnog kretanja autoputem na dvotočkašu, očigledno je da je na električnom skuteru ponešto i dorađivano kako bi razvijao brzinu znatno veću od one koju je predvidio proizvođač.

Luda i brza vožnja na električnom skuteru nanosi štetu svim istinskim fanovima ovog urbanog i modernog prevoznog sredstva za sve uzraste. Upravo neodgovorni pojedinci primoravaju vlasti da zakonski regulišu korišćenje ovih dvotočkaša, a kada zakoni budu doneseni, možda će biti rigorozniji nego što očekujemo.

U Srbiji, u kojoj je nastao pomenuti snimak, novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja predviđa da i ova oblast bude uređena. Na tome radi radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, a očekuje se da će prijedlog tog zakona biti gotov do kraja godine. Slično se razmišlja i u BiH pa će se vožnja na električnom skuteru odrediti zakonom što neće biti loše ako u obzir budu uzete sve činjenice u vezi ovog jednostavnog, lako sklopivog i nosivog prevoznog sredstva.

Da li je ovo realno???80 na sat autoputem na trotinetu!!!Hitno je potrebno regulisati ovakve stvari i izraditi novu nacionalnu strategiju o bezbednosti u saobracaju!Video preuzet sa twitter naloga @ostojip kojem se zahvaljujemo na ukazivanju na ovakve probleme.#trotinet #autoput #saobracaj #saobracajnapolicija #bezbednost #bezbednostusaobracaju #centardba #centardbasrbije

Gepostet von Centar za bezbednost DBA Srbija am Dienstag, 8. September 2020

Komentariši

Vratite se na vrh
X