fbpx
PlayStation simboli koje ćemo još gledati i uz PS4 konzole

PS4 konzole ostaju u igri, Sony tvrdi da će tranzicija na PS5 trajati do 3 godine

PS4 konzole još nisu zrele za skupljanje prašine u nekoj ostavi. Sony je, naime, naveo da tranzicija na novu generaciju konzola neće biti nagla. Po njihovoj procjeni, tranzicija će trajati do 3 godine nakon dolaska PS5 na tržište.

Ovo praktično znači da Sony u tom periodu nastavlja sa izdavanjem igara za PS4 konzole. Biće to takozvane međugeneracijske igre koje će se istovremeno pojaviti i za PS5, navodi Play! Zine. Izuzetaka će vjerovatno biti, poput Demon’s Souls Remake, koji izlazi kao čista PS5 ekskluziva, ali i nove Ratchet and Clank igre.

Za sada je poznato da će Horizon Forbidden West takođe izaći za PS4 konzole. Ovo je pomalo iznenađujuće, jer se smatra izuzetno ambicioznim naslovom nove generacije. Što se tiče ostalih nadolazećih PlayStation 5 ekskluziva, God of War: Ragnarok i Gran Turismo 7, detalja nema o izlasku za PS4.

Ovo je odlična vijest za sve igrače koji baš i nisu spremni da u skorije vrijeme uskoče na novu generaciju. Znajući za ovakav razvoj, mnogi će sačekati bolje uslove za to i nastaviti da koriste PS4 konzole. Sa druge strane, izlazak međugeneracijskih naslova bi mogao da utiče na same igre. Moguće je da one na PS5 konzoli neće moći iskoristiti potpuni potencijal u narednim godinama.

Naravno, nije ni Sony naivan da igračku bazu od preko 113 miliona igrača iznenada ostavi bez noviteta, piše Play! Zine. Uz žrtvovanje punog potencijala nove konzole, neke PS5 igre će se vjerovatno pojavljivati i za 7 godina stare PS4 konzole.

Inicijalne impresije igrača na kvalitet igara Spider-Man: Miles Morales i Demon’s Souls Remake su izuzetno pozitivne. Ali, ipak ćemo sačekati da vidimo i pravi kvalitet igara kreiranih za PS5 u Unreal 5 endžinu koji će se pojaviti naredne godine.

Komentariši

Vratite se na vrh
X