fbpx
PlayStation VR2 komplet za novu generaciju gamniga u virtuelnoj realnosti na PS5 konzolama

Sony potvrdio: PlayStation VR2 stiže već početkom iduće godine

Sony je tokom ove godine sporadično objavljivao detalje o PlayStation VR2 uređaju. Sada, napokon, znamo kada možemo i da očekujemo u prodaji ovaj sistem za napredni gaming, ali i mnogo više od toga. Sony je početkom godine objavio da sprema PSVR2, a potom je narednih mjeseci objavljivao detalje o specifikacijama i funkcijama ovog sistema za proširenu realnost.

Kompanija je sada objavila da će PlayStation VR2 stići početkom 2023. godine. To znači da ga možemo očekivati u periodu od januara do kraja marta, prenosi b92. PSVR2 je kreiran kako bi u potpunosti iskoristio potencijal PlayStation 5 konzole. I dalje je u pitanju bežična kaciga, ali sada sa podrškom za 4K/HDR display, 90 Hz i 120 Hz modove osvježavanja, izuzetno oštru sliku i fluidan gameplay. Sony je iz temelja dizajnirao i nove VR kontrolere. Uređaj koristi inside-out praćenje i koristiće Tobii tehnologiju praćenja oka za dodatno poboljšano VR iskustvo.

Za sada nema cijene uređaja, ali će za PlayStation VR2 biti dostupan veliki broj igara. Među njima su Horizon: Call of the Mountain, Resident Evil Village i The Walking Dead: Saints and Sinners Chapter 2. Horizon: Call of the Mountain, koji su razvili Guerrilla i Firesprite, smatra se, za sada, najvećom Sony ekskluzivom za dolazeći sistem PlayStation VR-a. Ova originalna igra napravljena je specijalno za PSVR2 i otvoriće vrata igračima da uđu dublje u svijet Horizona.

Ulazak u uzbudljive svjetove vrhunskih kreatora igara

PlayStation VR2 podiže VR igranje na potpuno novi nivo. Omogućiće veći osjećaj prisutnosti i dopustiti igračima da pobjegnu u svjetove igara kao nikad prije. Uz slušalice i kontrolere u ruci, igrači će osjetiti povećani raspon senzacija, različit od svega do sada viđenog. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ugrađenoj u hardver, igrači će uroniti u kreativne svjetove igara koje su izgradili programeri svjetske klase.

Nadovezujući se na inovacije na PS5 konzolama, PlayStation VR2 dodaje istinsko iskustvo sljedeće generacije. Tu su sada vizuali visoke rezolucije i vjernosti, kao i nove senzorske funkcije i poboljšano praćenje. I sve to zajedno dolazi sa pojednostavljenim postavljanjem samo jednog kabla.

Za vizuelno iskustvo visoke vjernosti, PlayStation VR2 nudi 4K HDR, te vidno polje od 110 stepeni. Uz OLED ekran, igrači mogu očekivati ​​rezoluciju od 2000×2040 piksela po oku i glatke brzine kadrova s osvježenjem od 90 do 120 Hz. Uz praćenje iznutra prema vani, PSVR2 prati vas i vaš kontroler putem integrisanih kamera ugrađenih u VR slušalice. Vaši pokreti i smjer u kojem gledate, odražavaju se u igri bez potrebe za vanjskom kamerom.

Zadivljujuće povratne informacije i osjećaj potpunog uranjanja

PlayStation VR2 Sense tehnologija kombinuje praćenje oka, povratne informacije sa slušalica, 3D audio i inovativni PSVR2 Sense kontroler kako bi se stvorio nevjerovatno dubok osjećaj uranjanja. Povratna informacija slušalica nova je senzorska funkcija koja pojačava osjećaje radnji u igri od strane igrača. Stvara je ugrađeni motor s vibracijama, koje dodaju inteligentni taktilni element, približavajući igrače samom igranju. Na primjer, igrači mogu osjetiti povišeni puls svog lika tokom napetih trenutaka. Osjetiće i nalet predmeta koji prolaze blizu glave ili potisak vozila dok jure naprijed. Osim toga, PS5 Tempest 3D AudioTech oživljava zvukove u okolini igrača, dodajući i to novom nivou uranjanja.

Uz funkciju praćenje oka, PlayStation VR2 detektuje kretanje vaših očiju. Na taj način, jednostavan pogled u određenom smjeru može stvoriti dodatni unos za lik iz igre. To omogućuje igračima intuitivniju interakciju na nove i realistične načine, dopuštajući pojačan emocionalni odgovor i poboljšano izražavanje koji pružaju novi nivo realizma u igrama. Sva ova poboljšanja, u kombinaciji s haptičkim povratnim informacijama i adaptivnim okidačima iz PSVR2 Sense kontrolera, omogućavaju igračima da osjećaju i komuniciraju s igrama na mnogo visceralniji način.

Komentariši

Vratite se na vrh
X