fbpx
Različiti modeli JBL zvučnika

Upoznaj jedinstveni, profi kvalitet JBL zvučnika i slušalica u 3D BOX-u

Više od 70 godina JBL širom svijeta oprema bioskope i sportske dvorane, kao i vrhunske muzičare svojim zvučnicima i slušalicama. Na temelju bogate tradicije i vrhunskog kvaliteta proizvoda, ovaj brend je već decenijama svjetski poznat i priznat.

JBL zvučnici i slušalice su danas dostupni širom svijeta. Kad je u pitanju BiH, impresivan asortiman ovog brenda pronaći ćete u 3D BOX-u. Uz navedene zvučnike, slušalice, soundbarove i drugu audio opremu osjetićete muziku u njenom punom obliku i svim detaljima.

Osnivač JBL-a James B. Lansing počeo je inovirati zvučnu tehnologiju u kinima. Bilo je to početkom prošlog vijeka. U to vrijeme više od polovine Amerikanaca svake sedmice je išlo u kino. Odlazak u bioskop bio je ključni način na koji su ljudi dolazili u priliku da slušaju muziku.

Sredinom 20. vijeka zvuk iz kina počeo je polako da stiže i u domove Amerikanaca. Stvoreni su legendarni zvučnici poput Hartsfielda i Paragona, učvrstivši tako svoje mjesto lidera u zvuku visoke vjernosti. Lidersku poziciju JBL je znao da zadrži, pa je u kinima širom svijeta prisutan sve do danas. Istovremeno, atmosferični zvuk iz kina prenio je i u domove. Danas imamo mogućnost da uz dobar televizor uživamo u autentičnom bioskopskom doživljaju kod kuće.

JBL zvučna oprema pokreće Woodstock 1969.

Izlazak na velike muzičke pozornice uslijedio je 60-ih godina prošlog vijeka. Tada je započela era velikih muzičkih rok festivala. JBL zvučna oprema pokretala je legendarni festival Woodstock 1969. godine. Razvoj JBL-a nastavljen je i 70-ih. Stvoren je renomirani 4310 Studio Monitor, koji je zatim prilagođen kupcima za kućnu upotrebu kao Century L100.

Tokom 80-ih i 90-ih došlo je do eksplozije audio sistema kućnog kina. Mogućnost zvuka kino kvaliteta kod kuće postala je stvarnost. JBL proizvodi kao što su L212, Everest i JBL Synthesis bili su vrhunski i za to vrijeme revolucionarni.

Početkom 21. vijeka došlo je do velikih promjena u načinu na koji slušamo i doživljavamo muziku. Sony Walkman i iPod popularisali su prenosnu muziku, ali JBL je otišao još dalje. Stvara slušalice i prenosne zvučnike koji se kreću sa vama. Preživjeće vaše znojenje. Omogućiće vam zabava na bazenu ili plaži. Čak i na snijegu i ledu!

Jednostavno, JBL je pravi izbor za muzičke profesionalce, uključujući izvođače, inženjere zvuka i producente. Naravno, i za sve ostale ljubitelje muzike i dobrog zvuka. Ako ste ljubitelj dobrog zvuka obavezno istražite ponudu 3D BOX-a i fantastičnu ponudu zvučnika i slušalica ovog jedinstvenog brenda duge tradicije TOP kvaliteta.

Komentariši

Vratite se na vrh
X